Ik werk om te leven!

Ineens greep het naar mijn keel terwijl ik aan het stofzuigen was.→

Mijn 1e gedachte was: Ok Eury, nu rustig blijven, ga zitten & bewust in- en uitademen!
Het 2e dat ik dacht was: Oh my God! Dit is hoe mensen zich voelen als ze lichamelijke klachten krijgen door (spanning op het) werk. Hoe heftig!

En ik dacht ook: Nee, nee, nee… Dit is écht mijn grens! I’ve got some extra work to do!
Een paar maanden hiervoor voelde ik al dat mijn werk een te grote en daarmee ongezonde rol speelde in mijn leven. Toen ik dat inzicht kreeg, had ik al direct actie ondernomen. Ik ben naar mijzelf gaan kijken de rol/het aandeel welke ik had in de situatie. Ik ben boeken gaan lezen en (mindset)cursussen gaan volgen. Ondanks de extra energie die ik hiervan kreeg en de stappen die ik al had gemaakt (want ik ben ervan overtuigd dat al deze dingen mij op de been hebben gehouden), zat ik hier toch ineens zo op de bank.

Het was voor mij een teken om nog meer de connectie met mezelf op te zoeken en vooral (nog) beter/strikter mijn grenzen aan te geven.

Ik vind werk belangrijk alleen ik leef niet om te werken. Ik werk om te leven!
Dat moest ik ook in mijn werk weer gaan uitstralen. Hoe weet je of werk een ongezonde rol speelt in je leven en wat kun je eraan doen? Leef jij of te werken of werk je om te leven?

#HR #werkgeluk #duurzameinzetbaarheid #loopbaan #persoonlijkeontwikkeling #persoonlijkegroei #werkenmetplezier #hrm #empowerment #womenempowerment #zelfliefde