Drop je bullsh*t!

Drop je bullsh*t! Did she just say that? Yes i did.

Deze week had ik een gesprek met een lieve vrouw. Het was een interessant gesprek voor ons beiden. Ze vertelde mij dat ze in een situatie zat waarbij ze moet kiezen, een crossroad. Een lastige keuze die ze moest maken die veel impact heeft op haar leven en het leven van haar gezin. Ze had zich voorgenomen om te kiezen voor het vertrouwde. Het gebaande pad. Vol goede moed doorgaan met het pad dat ze al jaren probeert te bewandelen.

Probeert, want al langere tijd geeft haar lichaam signalen af. De ene keer intenser en heftiger dan de andere keer. Alleen elke keer weer komt zij op een punt dat haar lichaam en geest aangeven: Girl dit is niet (meer) voor jou. Ook dit keer. Ze had besloten, hop ik ga door. Verstand op 0, schouders eronder en gaan. En BAM – in her face. Lichamelijke klachten terug. We spraken elkaar.

Ze wilde even spiegelen met mij. Ik vroeg aan haar: als je lichaam zo heftig reageert, is de keuze dan niet allang gemaakt? Het antwoord was eigenlijk nee. Ah ok, waarom dan niet? Ik kwam erachter dat zij vond, nu zij academisch geschoold is, ook iets moet doen met haar diploma. Een baan op niveau. Zo is het altijd gegaan in haar familie.

Jeetje, ik vraag aan haar: is dit van jou? Is dit jouw overtuiging of die van jouw familie? Voor mij was het al duidelijk. En helpt deze overtuiging jou verder in het leven? Ja maar iedereen doet het zo. Tsja dat kan maar helpt het jou? Het enige wat zij wil is een leuke baan met leuke collega’s waar ze voldoende energie uithaalt om nog haarzelf te zijn, een leuke vrouw. Met energie. Voor zichzelf en voor haar gezin.

Denk jij er weleens over na? Over keuzes die je maakt in je leven waarbij je eigenlijk niet goed weet waarom je die keuze maakt? En of het voor jou wel de beste keuze is? Heb je weleens stil gestaan bij de overtuiging(en) die daarmee verbonden zijn? Ik nodig je uit: drop the bullsh*t! De sh*t die niet van jou is of niet meer bij je hoort. Met liefde. Niet makkelijk nee, zeer zeker niet. Alleen ik gun jou – jouw stralende verhaal!