Hoe is jouw werk de afgelopen maanden veranderd?

Hoe is jouw werk de afgelopen maanden veranderd?

We kunnen het helaas niet ontkennen. De wereld staat op z’n kop. Er worden maatregelen ingevoerd waarvan je een jaar geleden niet had bedacht dat dat aan de orde zou zijn en werk ziet er totaal anders uit dan 7 maanden geleden.

Ik ben benieuwd: hoe gaat het met je? Niet het sociaal wenselijk antwoord maar hoe gaat het echt met je? Hoe heeft corona jouw werk veranderd en waar loop je tegen aan?

Ik merk dat alle vergaderingen worden omgezet naar digitale vergaderingen. Werkend in mijn thuiskantoor blijkt agendamanagement de grootste uitdaging. Niet zo zeer voor mijzelf, ik heb daar een duidelijke visie over. Wel voor degenen die alle afspraken moeten plannen in die onmogelijke agenda’s. Het motto lijkt soms: Ah daar is nog een half uurtje over. Top die zetten we erin. Niet realiserende dat ik dan, behalve een half uurtje pauze, echt van 9 to 17 aan het beeldscherm gekluisterd zit.

Dus.. Al snel besloot ik dat moet anders. Agendablokken zijn mijn uitkomst. En, uiteraard constructieve communicatie met degene die vanuit mijn agenda werken. Zo communiceren zij ook naar mij. Alleen soms, heel soms klik ik mijn agenda open en denk ik: Zeg toch eens wat vaker ‘nee’! Vandaag wordt het toch wel een beetje op mijn tanden bijten. Vrijwel de hele dag zit ik in teams (ook voor leuke dingen hoor.. Een cursus van een paar uur – iets met aandacht 😉) En toch kijk ik alvast vooruit naar mijn lege agenda dinsdagmiddag… Heerlijk. Ik voel een yeah!