Een goede manager is GOUD waard!

Een goede manager is GOUD waard! Voor een team én voor een organisatie.

Uit onderzoek blijkt dat de manager een grote rol speelt bij de ervaring van werkplezier door medewerkers. Eigenlijk komt het erop neer dat de manager een essentieel onderdeel is voor medewerkers om werkplezier te ervaren of niet.

Één van de belangrijkste dingen is dat de manager weet wat de medewerker doet (qua werk) en weet hoe de medewerker zijn werk doet (goed/niet goed). Zien wat medewerkers doen en complimenten geven als iets goed gaat is belangrijk. Als manager moet je je medewerkers kennen. Wat zijn de talenten en drijfveren van medewerkers? Wat voor de één stimulerend werkt is voor de ander een echte no go!

Medewerkers willen weten wat je aan een manager hebt. De manager is betrouwbaar en consistent. En, creëert een veilige werkomgeving waar creativiteit op prijs wordt gesteld en medewerkers niet worden afgebrand als er ‘fouten’ worden gemaakt.

Er wordt veel verwacht van managers. Zij moeten verschillende kwaliteiten, kennis en vaardigheden hebben. Ze moeten kunnen coachen, organiseren en oog hebben voor de medewerkers, het team en de organisatie.

Poeh! Wat ‘moet’ een manager veel. Aan welke kwaliteiten moet een goede manager voor jou voldoen? Uiteindelijk zijn managers ook maar ‘gewoon mensen’. Mijn tip: als er iets niet goed gaat, probeer dat (voorzichtig) te bespreken met je manager. Geef constructieve feedback. Een echte goede manager waardeert dat!

#HR #werkgeluk #duurzameinzetbaarheid #loopbaan #persoonlijkeontwikkeling #persoonlijkegroei #werkenmetplezier #hrm #empowerment #womenempowerment #zelfliefde