Wat zit er bij jou onder water?

Wat zit er bij jou onder water? Ken jij je drijfveren en talenten? En, hoe zet je die in in jouw werk en functie?

Medewerkers ervaren werkplezier als zij doen waar ze goed in zijn. Dat is ook logisch. Als je doet waar je goed in bent dan ben en blijf je het dichts bij jezelf en dat kost het minst energie. Sterker nog, als het goed is, geeft het je juist energie!

Mij verbaast het dat nergens in mijn schoolgaandeperiode is gevraagd of is gekeken naar mijn drijfveren en talenten. Vrijwel de hele focus lag op het vergaderen van kennis terwijl een mens het gelukkigst is als je je talenten en kwaliteiten goed in kan zetten.

Ken jij je kernwaarden en talenten? Heb je er weleens over nagedacht of je deze inzet in jouw werk?

Ik ben uiteindelijk na mijn rechtenstudie ‘gewoon’ gaan werken. In eerste instantie bij mijn stageplek. Superveel geleerd en hele mooie mensen leren kennen. Nooit bedacht of ik mijn talent hier goed in kon zetten. I just needed a job! Uiteindelijk heb ik ‘toevallig’ een rol en functie gevonden waarin ik een groot deel van mijn talenten kwijt kan. Gelukkig maar!

Aan de hand van het ijsbergmodel van David McClelland heb ik inzicht gekregen in mijn zichtbare gedrag maar met name in het deel dat onzichtbaar is. Voor anderen maar tot op dat moment ook voor mijzelf. Superinteressant! Het model zet je aan tot nadenken. Wat zijn je sterke punten (talenten)? Wat wil je bereiken? Hoe wil je dat bereiken? Welke normen en waarden passen daarbij?

Inzicht is waarde. Je weet veel beter waarom je dingen doet zoals je ze doet.

Ik help mensen graag en ben een echte verbinder. Ik ben blij als er aan  het eind van de dag iemand weer verder is geholpen. Ik weet waar ik blij van word en welke talenten en kwaliteiten ik dan inzet. Waar word jij blij van?

#HR #werkgeluk #duurzameinzetbaarheid #loopbaan #persoonlijkeontwikkeling #persoonlijkegroei #werkenmetplezier #hrm #empowerment #womenempowerment #zelfliefde