Employee journey omgekeerd

Employee journey omgekeerd

Bijna 5000 euro is de investering om nieuwe medewerkers aan te trekken bij een vacature. Voor werkgevers is het daarom van belang om een goede match te vinden. Het is, niet alleen financieel gezien, zonde als toch blijkt dat de nieuwe medewerker geen match is. Denk maar eens aan alle tijd (van HR, van collega’s die in moeten werken) maar ook de tijd en voorbereiding van de nieuwe medewerker die erin is gaan zitten.

Werkgevers stellen zich de vraag hoe vinden en binden we medewerkers? De Employee journey bestaat hoogover uit 3 fases:

Het onboarden van medewerkers – het ‘aan boord’ brengen van nieuwe medewerkers

Het developen van medewerkers – de medewerker is in dienst en ontwikkelt zich binnen de organisatie

Het offboarden van medewerkers – de medewerker neemt afscheid van het bedrijf

Superinteressant! Alleen what’s in it for you? Wat nou als je employee journey omdraait en inzet voor jouw ‘work-journey’? Wat heb jij nodig om bij een werkgever aan de slag te gaan en nog belangrijker om daar met plezier te blijven? Of, laat ik de vraag stellen zoals ik ‘m echt wil stellen:

Aan welke voorwaarden moet jouw ideale baan voldoen? Welke werkzaamheden mag je dan doen, hoe ziet jouw ideale werkorganisatie eruit en hoe word jij het liefst aangestuurd?

Interessante vragen met nog belangrijkere antwoorden in jouw ‘werkplezier reis’. En, als je de antwoorden niet weet: dat is ok. Weten wat je niet wil, is ook waardevol. Hoef je dat in ieder geval niet meer uit te proberen en kun je dat van je lijstje afvinken. Zo wordt ook steeds inzichtelijker voor jou wat wel en niet bij jou past. Geef jezelf de ruimte om uit te proberen, om te ontdekken en om te concluderen: deze is misschien niet voor mij! Volgende keer wil ik x, y en z anders. Mooi toch. Zo vul je stukje bij beetje jouw reis in. De Employee journey. Alleen dan omgekeerd. Door jouw bril!