Hoe bereid jij je voor op je werkweek?

Hoe bereid jij je voor op je werkweek?

De weekenden zijn te kort!!!! Voor de meeste mensen begint morgen weer een groot deel van ons begint morgen weer de werkweek. Ik ben benieuwd: Hoe jij je voorbeereid op je werkweek en nog belangrijker heb je er zin in?

Jaaa er was een tijd dat ik er echt geen zin in had en elke zondag dacht: de weekenden zijn te kort!!! Echt vanuit m’n tenen en door m’n hele lichaam. Oh shoot, morgen weer werken. Ik wil niet, ik heb geen zin, kan het allemaal niet anders? En ja hoor, het kan zeker anders. Bij dezelde werkgever, in de zelfde functie met (nagenoeg) dezelfde omstandigheden.

Hoe dan? I changed my F O C U S. I did some (inner)work. Ik heb mezelf relevante vragen gesteld als:

→ Waarom heb ik voor deze baan en werkgever gekozen?

→ Wat sprak mij aan in mijn werk en waar werd ik blij van?

→ Wat is er veranderd?

→ Hoe ben ik daarmee omgegegaan?

→ Welk effect heeft dat op mij?

→ Wat maakt me nu zo ontevreden over mijn werk?

→ Wat kan ik doen om dat te veranderen?

Het is makkelijk(er) om de bal elders neer te leggen. En ja, natuurlijk in elke relatie is er sprake van een wisselwerking en wederkerigheid. De ander speelt absoluut een belangrijke rol. Alleen ik ben zelf de enige die verantwoordelijk is voor mijn geluk. De enige die mijn grens goed kan aangeven. De enige waar ik invloed op uit kan oefenen om te veranderen. Ik ben gaan kijken wat ik anders kan doen, of ik anders kan reagereren op situaties en als ik dat deed hoe anderen daarop reageerden. En, ik ben gaan bedenken: Wat vind ik wel leuk? Er waren nog (meer dan) genoeg leuke dingen in mijn werk. Daar werd ik nog steeds blij van. Ik ben dat weer meer gaan zien. Meer aandacht en focus op de leuke dingen en minder op de dingen die niet goed lopen of me energie kosten. Ik heb m’n focus veranderd en ik straal weer op m’n werk. Ook thuis straal ik weer!

Nu denk ik: Oeh wat een heerlijk zonnige zondag is dit. En morgen moet ik werken. Kom maar op!